Sve je više djece i mladeži s posebnim potrebama integrirano u redovne škole što i jest jedan od ciljeva kako nacionalne tako i gradske strategije za osobe s invaliditetom. Međutim nažalost, vrlo malo djece i mladeži je u takvom okviru obrazovanja uključeno u sport. Malo njih pohađa redovnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, a isto tako malo njih putem rekreacije ispunjava svoje slobodno vrijeme.

Posljedice toga su dalekosežne. Ne samo da ne razvijaju svoje potencijale, nego to negativno utječe i na njihovo zdravlje. Razlog takvoj situaciji je strah i nedostatna edukacija roditelja i stručnih djelatnika u području sporta te nedostatak ovakvih programa, namijenjenih i prilagođenih osobama s invaliditetom.

Uključiti se mogu svi koji žele naučiti skijati ili nam žele pomoći u realizaciji programa Kluba. Tu smo da podijelimo s vama našu strast za skijanjem!

Dragi roditelji, da bi smo mogli uključiti vaše dijete u obuku skijanja, molimo Vas da čitko ispunite «Ovlaštenje roditelja» i svojim potpisom potvrdite svoj pristanak za uključivanje Vašeg djeteta u obuku skijanja te «Zahtjev za izdavanje članske iskaznice» kako bi mogli učlaniti Vaše dijete u SKI «Sljeme»

Prije nego donesete svoju odluku, želimo Vas upozoriti da skijanje, uostalom kao i svaki drugi sport, nosi sa sobom određene rizike
(mogućnost ozljeđivanja)
.

Organizator (SKI «Sljeme») će u okviru svoje djelatnosti poduzeti sve preventivne mjere (zaštitna oprema, stručni učitelji skijanja, obavezan pregled u športskoj ambulanti), kako bi maksimalno zaštitili sve polaznike obuke skijanja.
Skijaški klub za osobe s invaliditetom „Sljeme“ osnovan je 2006. godine i od tada organizira obuku skijanja za osobe s invaliditetom.

Klub je osnovan radi pozitivnog djelovanja alpskog skijanja na kvalitetu života osoba s invaliditetom, a u cilju promicanja, poticanja...

VIŠE
Hrvatska metropola Zagreb može se pohvaliti skijalištem, udaljenim tek dvadesetak minuta vožnje od užeg gradskog središta.

Na ski stazama planine Medvednice svoje
prve skijaške korake na putu do svjetske skijaške slave počeli su i najbolji hrvatski skijaši, Janica i Ivica Kostelić.

VIŠE
Predsjednik kluba: Lada Jug: 098 1629 098
e-mail: ski.sljeme@gmail.com

Gl. trener kluba: Luka Debeljak 091 3358 095
e-mail: ski.sljeme@gmail.com

Ski klub Sljeme
e-mail: ski.sljeme@gmail.com