Skijaški klub za osobe s invaliditetom „Sljeme“ osnovan je 2006. godine. i od tada organizira obuku skijanja za osobe s invaliditetom. Klub je osnovan radi pozitivnog djelovanja alpskog skijanja na kvalitetu života osoba s invaliditetom, a u cilju promicanja, poticanja i unapređenja alpskog skijanja kod osoba s invaliditetom. Kroz obuku skijanja je dosada obuhvaćeno 100 djece i mladeži osoba s invaliditetom.

Skijaški klub za osobe s invaliditetom „Sljeme“ okuplja najveći broj članova – osoba s invaliditetom te postiže najbolje rezultate. Klub u svom članstvu ima prvu alpsku paraolimpijku Nikolinu Šantek koja je sudjelovala na paraolimpijskim igrama u Vancouveru 2010. Neki od članova kluba prepoznati su kao potencijalni budući paraolimpijci (Damir Mizdrak i Kristijan Knežević) pa se s njima započelo intenzivnije raditi, a uključeni su i u plan rada Hrvatskog skijaškog saveza osoba s invaliditetom i Hrvatskog paralimpijskog odbora.

Djelatnici (tj. osnivači) Kluba su stručni djelatnici u području sporta (VSS – profesori kineziologije) sa dugogodišnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom. Također su dugogodišnji učitelji skijanja pri Hrvatskom zboru učitelja i trenera skijanja te od početka sudjeluju u organizaciji i realizaciji ovakvih projekata. U rad s djecom (obuka skijanja) uključeni su licencirani učitelji Hrvatskog zbora učitelja I trenera skijanja.


Iako je Klub mlad planovi su ambiciozni i dugoročni:

- sustavno uključivanje što više osoba s invaliditetom u skijaški šport, organizacijom i provođenjem obuke skijanja kako na Sljemenu (vikendi)
tako i u sklopu zimskih skijaških kampova

- selekcija potencijalnih vrhunskih sportaša
- provođenje sustavnih treninga
- sustavno provođenje «suhih» kondicijskih treninga tijekom cijele godine
- organizacija ljetnih kondicijskih kampova
- edukacija i osposobljavanje stručnih djelatnika u području skijanja

Podaci o klubu:

Skijaški klub osoba sa invaliditetom Sljeme, Šetalište 150. Brigade 3, 10 000 Zagreb / OIB: 55881947276 / MB: 2168812
Br. Žiro računa: 2340009-1110294055 Privredna banka Zagreb

- Predsjednik Kluba: Lada Jug
- Dopredsjednik Kluba: Nikolina Šantek
- Tajnik Kluba: Luka Debeljak
- Glavni trener Kluba: Luka Debeljak